Начин на приготвяне
От месото оформете 4 пържоли. Изтънете ги с чукче. Поръсете ги със сол и черен пипер.
Върху всяка пържола сложете парче шунка и кашкавал. Завийте на стегнато рулце.
Оваляйте ги в смес от двата вида брашно и ги запържете за кратко в малко олио.
Подредете ги в намаслена тава. Добавете картофите, сипете малко бяло вино и запечете под фолио на 20 0градуса за около 25-30 минути. Свалете фолиото и допечете.
В тиган с малко олио задушете лука. Добавете гъбите и след като си сменят цвета, добавете брашното, виното и вода до необходимата гъстота.
Оставете да поври десетина минути и добавете сметаната. Прибавете подправките, разбъркайте и свалете от котлона.
По желание, може да изпечете на скара филийка хляб намазана с масло.
Поставете една от руладините върху нея и полейте със соса. Отстрани сложете от картофите.
Телешкото рулце с гъбено-сметанов сос е готово.