Пълнени с ризото домати

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
16/03/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо479
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • домати - 8 бр.
  • лук - 1 с.л., на много ситно
  • масло - 5 с.л.
  • ризото - 1 ч.ч. (180 г), италиански ориз
  • бульон - 2 ч.ч., зеленчуков
  • пармезан - 1/2 ч.ч. (60 г)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч. (125 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Огнеупорен съд за печене се маже с масло.

Горната страна на доматите се изрязват, която част обаче се запазва и по-късно ще послужи за капаче. Отстранява се вътрешната част на доматите. Лукът се запържва в 2 с.л. от маслото.

Добавя се оризът и се бърка постоянно. Бульонът се добавя на порции по 1/2 ч.ч. (125 мл). Държи се на огъня, докато течността бъде поета. Прибавя се следващата порция, оризът се държи около 18 мин.

Прибавя се пармезанът, солта и пипера. Доматите се пълнят с ориза, като се поставят и техните капачета. Върху всяко доматче се слага и по малко масло. Пече се около 25-30 мин.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар