Начин на приготвяне
За тези пълнени домати с ризото измийте и обелете доматите, отрежете капачетата им, издълбайте вътрешността и ги оставете да се отцедят.
В тенджера загрейте зехтина, запържете скилидките чесън и ги извадете.
Добавете ориза, разбъркайте и гответе за около 2-3 минути.
Сипете виното и след като се абсорбира, добавяйте бульона малко по малко при непрекъснато бъркане.
Пасирайте спанака, в тиган загрейте зехтина и задушете гъбите.
В тенджерата добавете спанака, гъбите и мащерката и разбъркайте.
Махнете тенджерата от котлона, овкусете ризотото със сол и черен пипер.
Добавете маслото и настъргания пармезан и разбъркайте.
Напълнете доматите с ризотото, украсете отгоре със зелените маслини и поръсете с малко пармезан.
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и нашите рецепти за ориз с домати на фурна или любимия славянски гювеч.