Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Пълнени домати с ризото

Пълнени домати с ризото

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Пълнени домати с ризото
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Напълнете доматите с ризотото, украсете отгоре със зелените маслини и поръсете с малко пармезан...това е всичко"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • ориз - 50 г
  • печурки - 5 бр.
  • спанак - шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 40 мл
  • зеленчуков бульон - около 150 мл
  • краве масло - 20 г
  • пармезан - 20 г
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зелени маслини - 4 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези пълнени домати с ризото измийте и обелете доматите, отрежете капачетата им, издълбайте вътрешността и ги оставете да се отцедят.

В тенджера загрейте зехтина, запържете скилидките чесън и ги извадете.

Добавете ориза, разбъркайте и гответе за около 2-3 минути.

Сипете виното и след като се абсорбира, добавяйте бульона малко по малко при непрекъснато бъркане.

Пасирайте спанака, в тиган загрейте зехтина и задушете гъбите.

В тенджерата добавете спанака, гъбите и мащерката и разбъркайте.

Махнете тенджерата от котлона, овкусете ризотото със сол и черен пипер.

Добавете маслото и настъргания пармезан и разбъркайте.

Напълнете доматите с ризотото, украсете отгоре със зелените маслини и поръсете с малко пармезан.

Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и нашите рецепти за ориз с домати на фурна или любимия славянски гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: