Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с кьопоолу

Пълнени домати с кьопоолу

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пълнени домати с кьопоолу
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Пълнени домати с кьополу - една перфектна разядка"

Необходими Продукти

  • домати - 5 бр.
  • за кьополуто
  • патладжани - 7 бр.
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на кьопоолу: Патладжаните се изпичат, като може да се изпекат на котлон, фурна или микровълнова фурна, като когато се пекат в микровълнова фурна предварително се надупчват с вилица и се пекат 30 минути на най-високата степен. Обелват се, нарязват се на ситно и се намачкват с вилица.

Доматите се измиват и се нарязват на много ситно. Скилидките чесън се счукват в хаванче с малко сол на паста. Магданозът се измива и се нарязва на ситно.

Печените патладжани, доматите и пастата от чесън се разбъркват, посолява се на вкус и се залива с малко олио.

Доматите се изчистват от вътрешността.

Доматите се пълнят с кьопоолуто и с оставят в хладилника за 1 час.

Пълнените домати с кьопоолу са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: