Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на кьопоолу: Патладжаните се изпичат, като може да се изпекат на котлон, фурна или микровълнова фурна, като когато се пекат в микровълнова фурна предварително се надупчват с вилица и се пекат 30 минути на най-високата степен. Обелват се, нарязват се на ситно и се намачкват с вилица.
Доматите се измиват и се нарязват на много ситно. Скилидките чесън се счукват в хаванче с малко сол на паста. Магданозът се измива и се нарязва на ситно.
Печените патладжани, доматите и пастата от чесън се разбъркват, посолява се на вкус и се залива с малко олио.
Доматите се изчистват от вътрешността.
Доматите се пълнят с кьопоолуто и с оставят в хладилника за 1 час.
Пълнените домати с кьопоолу са готови.