Начин на приготвяне
Бисквитите се стриват, смесват се с маслото и есенцията. С тази смес се покрива дъното на форма за торта. Блатът се пече на 180 градуса за около 20 минути.
Жълтъците се разбиват със захарта на сняг. След това на малки дози към жълтъчната смес се прибавя сиренето. Трябва да се получи гладка смес. С тази смес се залива бисквитения блат, който трябва да бъде студен. Оставя се в хладилник да се стегне за около час.
Смесете малините и захарта. Варете, докато захарта напълно се разтопи. Добавете накиснатият в 100 мл студена вода желатин, разтопен на водна баня. Разбърквайте и оставете да се охлади леко. С тази смес заливаме стегналият се вече крем на чийзкейка.
Оставяте да се стегне в хладилника за няколко часа ли за цяла нощ. След като се охлади напълно може да се гарнира с филирани бадеми.
Коментари