Начин на приготвяне
Първо се смесват продуктите за блата. Всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес, която се излива във форма за печене на торта. На дъното на формата поставете хартия за печене. Фурната трябва да е предварително загрята. Блатът се пече докато се зачерви.
Не е необходимо много време за печене, защото блатът не става особено дебел.
След като се изпече блатът се оставя да изстине, след това се сиропира с кафето.
* Не прекалявайте с кафето!
Върху блата се нареждат малините и крема.
За крема - всички съставки се смесват. Желатинът се добавя след като се охлади.
* 1 пакетче желатин се накисва в 30-40 мл вода докато набъбне, след което се разтопява на водна баня. За по-бързо охлаждане може да сложите в купа със студена вода за кратко.
Поредността на смесване на съставките за крема е разбиват се млеката с изварата, добавяте протеина на прах, меда и кокосовите стърготини. Накрая и охладения желатин.
След като залеете малините с крема оставяте за една нощ в хладилника. Когато е готов поръсваме със смлените орехи.
Може да поднесете с малко здравословен течен шоколад с тахан.
За тези, които искат да знаят повече:
Това перфектно чийзкейк-парфе е 12 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Мазнините са завишени, заради протеинът на прах. Въглехидратите са от малините, брашното, меда и по малко от млеката.
Протеините са от яйцата, изварата, протеинът на прах, желатина и малко от млеката. Мазнините са от кокосовите стърготини, орехите и по малко от млеката.
Как можете да си хапвате тази торта?
Разделяте на 6 равни парчета. Във всяко има по 2 блока ПВМ. Можете да си хапнете едно парче за междинка или две за голямо хранене.
Чийзкейкът е приготвен по рецепта на Катина и е в Жълтата зона.
Идеален полезен десерт за лятото! Чийзкейкът с малини от Зоната е чуден.