Малинови изненади

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Малинови изненади2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 1 бр. (само жълтъка)
  • канела - 1 ч.л.
  • нишесте - 250 г
  • брашно - 75 г
  • бакплувер - на върха на ножа
  • За украсата
  • желе - 300 г от малини или сладко
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с помощта на миксер размекнатото краве масло, пудрата захар, жълтъка, канелата, нишестето и пресятото с бакплувера брашно.

Извадете полученото тесто от купата и го оформете като топка. Увийте го с фолио и го сложете за 2 часа в хладилника да се стегне.

Извадете тестото, оформете от него 2 рула и отново ги завийте във фолио и оставете за 1 час в хладилника.

Извадете ги и ги нарежете на кръгчета с дебелина около половин сантиметър. Печете в предварително загрята до 175 градуса фурна.

Извадете тавата от фурната и с дръжката на дървена лъжица притиснете всяка биквита в центъра. Върнете обратно във фурната и печете още само 3-4 минути.

След това отново с дървена лъжица дооформете вдлъбнатините в центъра и в тях изсипете малиновото желе.

Поръсете сладките с обилно количество пудра захар и сервирайте.

Сладките може да приготвите и с друго желе по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: