Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чорбаджийски чушки

Пукани люти чорбаджийски чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пукани люти чорбаджийски чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
12/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Толкова лесно се приготвят тези пукани чушки, че просто няма да повярвате"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 10 с.л.
  • аспирин - 1 бр.
  • целина - или лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за един буркан тип Омния. Един аспирин се стрива на прах и се смесва със солта.

На дъното на буркана се слагат захарта, олиото, оцетът и чесънът. Чорбаджийските чушки се опукват и още горещи се редят в буркана, като се притискат добре.

По време на реденето на два-три пъти се поръсва от смесените аспирин и сол. Най-отгоре се слага целина или лозови листа и пръчки.

Бурканите се затварят и обръщат с дъното нагоре. Покриват се с памучна кърпа и се оставят така докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: