Начин на приготвяне
В подходяща чиния за сервиране на тортата се поставя ринг за торта. В него се нареждат бисквитите Еверест слънце с вкус на мляко и мед на един пласт, а останалите бисквити начупваме на малки парченца и запълваме празните места между бисквитите.
За приготвянето на крема в подходяща тенджера поставяме 700 мл от млякото, прибавяме захарта и поставяме на котлона да заври млякото.
Пудинга разтваряме в останалата част от млякото /100 мл/ и изсипваме във врящото мляко разбъркваме енергично и изсипваме гриса, отново разбъркваме и изсипваме и кокосовите стърготини. Отстраняваме от огъня и накрая прибавяме и краве маслото.
Разбъркваме до пълното разтопяване на краве маслото и получаване на хомогенна смес. Ако се получат бучки в крема пасирайте с пасатор до напълно гладка смес.
Изчакайте крема да изстине за 5-10 минути като разбърквате за да не хване кора, след това изсипете крема върху наредените бисквити. Отгоре поръсете обилно с кокосови стърготини.
Поставете кокосовата торта за едно денонощие в хладилника да стегне. Преди сервиране внимателно отстранете ринга, разрежете тортата и сервирайте.
Лесната торта с грис и кокос е готова.
Коментари