Торта с грис и кокос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Торта с грис и кокос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Никой, ама наистина никой не поръчва парче от тази торта с грис и кокос, поръчва поне по две"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА 24 СМ
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 2 с.л.
  • ЗА КРЕМА
  • прясно мляко - 500 мл
  • грис - 6 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • сметана - около 25 г суха
  • кокосови стърготини - 100 г
  • масло - 60 г
  • ЗА УКРАСА
  • шоколадова глазура
  • кокосови стърготини
  • бисквити - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първо крема, за да изстине. Сипете млякото, захарта и гриса в тенджера на котлона и загрейте, за да заври на умерена температура. Разбърквайте периодично, за да не загори на дъното. След като заври и започне да се сгъстява, дръпнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, за да се разтопи и усвои от сместа, и добавете кокосовите стърготини и сухата сметана. Разбъркайте отново, за да стане хомогенна смес и оставете да изстине.

Направете блата, като разбиете яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете млякото и олиото. Накрая добавете предварително пресетите брашното с бакпулвера и какаото.

Разбъркайте и изсипете половината от сместа във форма за торта, застлана с хартия за печене. Запечете в предварително загрята фурна на 170°C за около 15 мин или докато блатът се запече отгоре.

Извадете и разпределете равномерно отгоре белия крем. Сипете другата част от сместа за блата и допечете във фурната за още около 30 мин.

Извадете и оставете да изстине. Залейте тортата с грис с разтопен шоколад или шоколадова глазура и украсете с кокосовите стърготини и бисквити.

Рецептата е адаптирана от: lussisworldofartcraft.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: