Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на Тиган»Кафяв ориз с маслини на котлон

Кафяв ориз с маслини на котлон

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Кафяв ориз с маслини на котлон
Снимка: Veselina
1 / 4
29/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"За основно ястие или гарнитура - изборът как да поднесете този вкусен ориз е ваш"

Необходими Продукти

  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 4 ч.ч. пилешки
  • маслини - 20 бр. (стафидни в зехтин)
  • сол - 1 щипка
  • лук - 1/2 глава (сух)
  • черен пипер - 1 щипка
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука режем на ситно. Измиваме кафявия ориз с вода.

Загряваме зехтина в съд на котлона - в моя случай е дълбока касерола с дебело дъно.

Слагаме лука и като омекне, сипваме ориза. Когато стане прозрачен, наливаме водата. Подправяме с черен пипер и сол.

Най-накрая слагаме нарязани на парченца маслини, разбъркваме и оставяме ориза на тиган да ври на силен огън.

След като кипне, слагаме капака и включваме на най-ниска степен, докато си поеме течността.

Кафявият ориз с маслини на котлон е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: