Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на тиган»Пилешки сърца с ориз на котлон

Пилешки сърца с ориз на котлон

Пилешки сърца с ориз на котлон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вкусно, лесно и много бързо за приготвяне"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 200 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушка - 1 бр. зелена
  • чушка - 1 бр. червена
  • морков - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • олио
  • чубрица
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка тенджера загрейте мазнина. Зеленчуците нарежете на възможно най-ситно и ги сложете да се задушават на слаб огън до омекване. Прибавете почистените и подсушени пилешки сърчица.

Запържете около пет минути, като разбърквате периодично.

Прибавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути прибавете подправките.

Разбъркайте и налейте четири чаши вряла вода. Две минути след завирането на ястието изключете котлона.

Захлупете с капак, ако капакът има дупчица, покрийте и с кърпа. Оставете ястието около 30 минути, без да го отваряте, докато оризът на тиган поеме течността.

Пилешките сърца с ориз на котлон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: