Начин на приготвяне
От вечерта се накисва кафявият ориз. На другия ден се отцежда. измива се добре.
Загрява се олио в тенджерка и се запържва ситно нарязан лук, морковът, обелен и нарязан на парчета. След като се задушат, сипваме ориза да се запържи, бърка се с дървена лъжица. Добавя се настърган домат, червеният пипер, разбърква се и сипваме гореща вода в съотношение 1:3.
Овкусява се с малко сол, черен пипер, риган. Оставя се на тих огън да се вари за 10 минути. Изключва се и прехвърляме оризовата смес в тавичка. Отгоре се разпределят маслините.
Слага се във фурната и включваме на 180 градуса за 1 час до готовност на ориза.
Поднасяме с пресен магданоз. Вкусно и здравословно !
Коментари