Начин на приготвяне
Оризът се измива и се накисва във вода за около един час. Празът, чушките и гъбите също се измиват, почистват и нарязват на дребно. Празът се задушава в малко мазнина в дълбока тенджера.
Щом започне да омеква, към него се добавят гъбите и чушките. След още петнадесет минути се слага и оризът заедно с доматеното пюре. В случай че яденето ви се вижда прекалено гъсто, можете да добавите и вода в количество по ваша преценка.
Когато оризът започне да набъбва, добавете изкиснатите във вода маслини и грах. Оставете блюдото на котлона до пълното омекване на всички съставки.
Пет минути преди да отдръпнете яденето от огъня, овкусете с подправките и разбъркайте. Готовият ориз се поръсва със свежи листенца копър и магданоз преди поднасяне.