Гъби с ориз на котлон

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гъби с ориз на котлон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Менюто за днес Здравословен вегетариански обяд само за 30 минути Споменахме ли, че е и вкусен"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • праз - 2 стръка
  • маслини - 1 шепа, обезкостени
  • чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • магданоз - 1 стрък
  • копър - 1 стрък
  • грах - 4 с.л. от консерва
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се накисва във вода за около един час. Празът, чушките и гъбите също се измиват, почистват и нарязват на дребно. Празът се задушава в малко мазнина в дълбока тенджера.

Щом започне да омеква, към него се добавят гъбите и чушките. След още петнадесет минути се слага и оризът заедно с доматеното пюре. В случай че яденето ви се вижда прекалено гъсто, можете да добавите и вода в количество по ваша преценка.

Когато оризът започне да набъбва, добавете изкиснатите във вода маслини и грах. Оставете блюдото на котлона до пълното омекване на всички съставки.

Пет минути преди да отдръпнете яденето от огъня, овкусете с подправките и разбъркайте. Готовият ориз се поръсва със свежи листенца копър и магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: