Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен царевичен кекс

Солен царевичен кекс

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Солен царевичен кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"За закуска или бързо похапване през деня - този солен царевичен кекс е чуден"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1. 5 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 чаша
  • царевично брашно - 2. 5 чаши фино
  • сол - 1/2 ч.л
  • сирене - 1/2 до 1 чаша (натрошено)
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата на пяна, добавям киселото мляко със содата, чаша и половина мляко, но то може да варира, при мен зависи колко имам, слагам олиото и брашното, трябва да се получи кексово тесто.

Натрошавам сиренето и смесвам хубаво всичко. Сиренето е около половин чаша.

Всички продукти при мен варират и го правя на око, но който го прави за първи път ще трябва да следва мерките и да наблюдава процеса да се получи кексово тесто.

В тавичка с диаметър около 25х26 см разтопявам 30 г масло и изсипвам отгоре сместа.

Добавям още малко сирене отгоре и поръсвам с малко ким.

Пека соления кекс на умерена фурна до готовност.

Невероятно вкусно се получава и с айрян и допълнително сирене - става и за закуска и за вечеря.

Соленият царевичен кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: