Начин на приготвяне
Разбивам яйцата на пяна, добавям киселото мляко със содата, чаша и половина мляко, но то може да варира, при мен зависи колко имам, слагам олиото и брашното, трябва да се получи кексово тесто.
Натрошавам сиренето и смесвам хубаво всичко. Сиренето е около половин чаша.
Всички продукти при мен варират и го правя на око, но който го прави за първи път ще трябва да следва мерките и да наблюдава процеса да се получи кексово тесто.
В тавичка с диаметър около 25х26 см разтопявам 30 г масло и изсипвам отгоре сместа.
Добавям още малко сирене отгоре и поръсвам с малко ким.
Пека соления кекс на умерена фурна до готовност.
Невероятно вкусно се получава и с айрян и допълнително сирене - става и за закуска и за вечеря.
Соленият царевичен кекс е готов.