Начин на приготвяне
За боровинковия сладкиш първо загрейте фурната на 180 градуса, намаслете форма за печене и я поръсете с грис.
Сложете млякото с щипка сол, ваниловата захар и 25 грама захар да заври. Разбъркайте гриса. Свалете тенджерата от котлона и оставете гриса да набъбне за около 5 минути.
След това, в купа, с помощта на ръчен миксер смесете заедно маслото, захарта и ванилията. Отделете яйцата. Жълтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Добавете яйцата към 100 грама от кварка и разбъркайте . След това разбъркайте в топлия грис (негорещ). Накрая внимателно сложете боровинките.
След това с ръчен миксер разбийте белтъците в друга купа на твърд сняг и ги разбъркайте в сместа с гриса.
След това изсипете тестото в тавичката и върху сместа сложете кварк (100 г) с лъжица на 4 места върху сместа и няколко боровинки за украса, загладете и печете плодовия сладкиш около петдесет минути.
Извадете сладкиша с боровинки и грис, след което го оставете да изстине напълно. Накрая поръсете с пудра захар и сервирайте. Да ви е сладко!