Начин на приготвяне
Аз разрязвам чушките по дължина, много леко ги посолявам, разбивам яйцата и добавям натрошено сирене.
Ако обичате извара, можете да я използвате, ала в този случай ще трябва да добавите и една филия стар хляб или галета, тъй като сместа ще стане твърде течна.
Ако ползвате сирене, не добавяте допълнително сол, ако сиренето е много солено.
Напълвам чушките с яйчената смес и върху нея слагам парченца масло, а върху тях много тънки кръгчета картоф.
Слагам чушките с яйца и сирене в тава, намазана с олио и минавам със струйка олио върху тях.
Пека на умерена фурна до зачервяване.
Топли ги поръсвам с малко магданоз.
Да ви е сладко!
Чушки лодки с яйца и сирене - бърза и вкусна импровизация.