Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Лодки с яйца, сирене и кренвирши

Лодки с яйца, сирене и кренвирши

Лодки с яйца, сирене и кренвирши
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ето на такива лодки качваме добрите си намерения да спазваме диета и ги изпращаме надалеч"

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г готово
  • плънка
  • яйца - 4 бр. + 1 жълтък
  • сирене - 200 г
  • картофи - 2 бр. сварени
  • лук - 1 глава
  • риган
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер
  • сол - на вкус
  • кренвирши - 2 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото тесто се разделя на топчета с големина на ябълка. Всяко се разточва на елипса. Двата края се навиват навътре като кант, а срещуположните се прищипват, за да се получи като лодка.

В купа се разбиват яйцата, добавяме натрошено сирене, риган, нарязан на ситно лук, щипка червен пипер, предварително сварени и намачкани картофи.

Разбърква се добре плънката, за да се смесят продуктите. Кренвиршът се обелва и нарязва на кръгчета.

Пълним пидетата с плънка, отгоре нареждаме кренвирш кръгчета. Намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Лодките с яйца, сирене и кренвирши са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: