Начин на приготвяне
Готовото тесто се разделя на топчета с големина на ябълка. Всяко се разточва на елипса. Двата края се навиват навътре като кант, а срещуположните се прищипват, за да се получи като лодка.
В купа се разбиват яйцата, добавяме натрошено сирене, риган, нарязан на ситно лук, щипка червен пипер, предварително сварени и намачкани картофи.
Разбърква се добре плънката, за да се смесят продуктите. Кренвиршът се обелва и нарязва на кръгчета.
Пълним пидетата с плънка, отгоре нареждаме кренвирш кръгчета. Намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Лодките с яйца, сирене и кренвирши са много вкусни.