Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Морковена торта с лимец и шоколад

Морковена торта с лимец и шоколад

Морковена торта с лимец и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не може да устоите на вкуса на този морковена торта, която е толкова сочна и лека"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 големи
  • кафява захар - 180 г
  • олио - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 пакет (5 г)
  • моркови - 1 голям
  • брашно от лимец - 180 г
  • бяло брашно - 2 с.л.
  • крем
  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана - 100 мл
  • крем - 1 пакет с вкус на ягода (около 80 г)
  • крем - 1 с.л. с вкус на шоколад
  • украса
  • моркови
  • бразилски орехи
  • черен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и лесна морковена торта.

Разбиват се яйцата със захарта. Добавете олиото, настърганите моркови, канелата, джиндифила и накрая двата вида брашно и бакпулвера.

Печете блата в загрята на 180 градуса за 35 минути в тава с диаметър 20 см.

Охладете и срежете на две части.

В купа смесете студено прясно мляко, сметаната и двата вида крем. С миксер се разбива докато сгъсти.

Редите в чиния блат, част от крема, блат и останалия крем.

Декорацията на тортата е с ленти морков, настъргани бразилски орехи, черен шоколад.

Охладете за 1 нощ или поне 3 часа и срежете на парчета.

Морковената торта с лимец и шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: