Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена Торта»Морковена торта с бял шоколад и маскарпоне

Морковена торта с бял шоколад и маскарпоне

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Морковена торта с бял шоколад и маскарпоне
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Сладка сметаново-маскарпонена бомба за много сладки моменти на всяко парти за рожден ден"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 450 г
  • моркови - 6 бр. големи
  • орехи - 150 г счукани на по - едро
  • олио - 240 мл
  • ванилова захар - 3 бр.
  • брашно - 450 г пресято
  • бакпулвер - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. угасена в малко оцет
  • за крема
  • маскарпоне - 700 г
  • бял шоколад - 350 г
  • сметана - 200 мл
  • пудра захар - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите, нарежете ги на парченца, поставете ги в блендер заедно със захарта, олиото и яйцата, пасирайте до хомогенност.

В купа пресейте брашното, прибавете бакпулвера и ванилията. Прибавете морковената смес към сухата смес, добавете и угасената сода в оцета и разбъркайте с шпатула. Добавете счуканите на по едро орехи и разбъркайте до еднородна смес.

Разделете кексовото тесто на три части и изпечете три блата в постлана форма за торти с диаметър 26 см до готовност или суха клечка.

За крема важи правилото 3:2:1, три части маскарпоне, две части бял шоколад и една част сметана, за да е по-сладка тортата, добавяме и пудра захар.

Загрейте сметаната на слаб огън и добавете парченцата бял шоколад, свалете от котлона и бъркайте, докато се разтвори шоколадът напълно. Оставете сместа да се охлади напълно и я разбийте с миксер за около 3 минути.

Отделно смесете маскарпонето и пудрата захар, разбъркайте за около минутка. Смесете двата крема и поставете в хладилник, за да стегне за 2-3 часа, като периодично разбърквате с шпатула.

Сглобете морковената торта, като редувате блат и крем, като завършите с крем. Декорирайте по ваше усмотрение!

В случая заделих малка част от крема, прибавих оранжева боя за торти и с помощта на шприц, декорирах с розички морковена торта с крем от бял шоколад и маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: