Начин на приготвяне
За този класически крем пудинг от млякото отделих 100 мл, които сложих в подходящ съд, добавих двата жълтъка и нишестето и с кухненска бъркалка разбърках до напълно гладка смес.
Останалото мляко сложих в малка тенджера, добавих захарта и сложих на котлона, за да заври.
Когато това се случи, преместих от котлона и на тънка струйка, при непрекъснато разбъркване добавих първата смес и ванилията.
Върнах на котлона, намалих степента от 6 на 5 и варих, като не спирах да разбърквам, докато завря и се сгъсти. Не трябва да стои още много на котлона, защото може лесно за загори.
Отстраних от него и добавих маслото. Разбърках, докато бе усвоено. Оставих така крем Ванилия около 8-10 минути, за да се охлади леко, като от време на време разбърквах.
През това време в напълно сух съд разбих белтъците, като щом започнаха да се сгъстяват, добавих лъжицата захар и продължих да разбивам, докато се превърнаха в гъст сняг.
Внимателно започнах да го добавям към леко охладения, но още топъл ретро крем ванилия, докато сместа стана въздушна и гладка.