Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с царевица и пилешко

Супа с царевица и пилешко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа с царевица и пилешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • царевица - 500 г
  • бульон - 1 л пилешки
  • пилешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. (жълта)
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно и се запържва в зехтина. Изважда се и в същата мазнина се сипва нарязаният на ситно лук.

Щом стане златист, се залива с бульона и се добавят нарязаните на кубчета картоф и и месото. Щом картофите омекнат, се добавя отцедената царевица.

Сипва се затопленото мляко и нарязаната чушка. Супата се посолява и 1/3 от нея се пасира. Връща се в тенджерата и щом кипне, се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йоана
Йоана
Ами , ако не се пасира ?
12.04.2014 22:08