Начин на приготвяне
Бутчетата се почистват и сваряват във вода.
Киноата се почиства /както се почиства ориз например/ и се полива обилно под течаща вода, за да се отмие горчивият слой по зрънцата. След което слагаме киноата в тенджера, за да бъде сварена, като я варим в съотношение 1:2 - 1 част киноа към 2 части вода.
Главата кромид лук се почиства от люспите и се нарязва ма малки парченца.
Кромидът се слага в загрята мазнина, колкото да омекне, не да се препържва, към него се добавя сварената киноа, почистеният и сварен спанак и сладката царевица.
Добавяме подправките /не е задължително, да използвате същите подправки, можете да добавите такива, каквито са по ваш вкус и с които ястието ви се стори по-вкусно/ и още докато съдът е на котлона, объркваме всички продукти, колкото да смесим вкусовете им.
Ястието се сервира според моето предложение от снимките или също така идея за вас може да бъде и следното: използвайте киноата със спанака като канапе за пилешкото месо, като го гарнирате със сос от майонеза и подправки.