Начин на приготвяне
Пилешкото месо и царевицата (царевицата се начупва или реже на едри парчета) се варят в солена вода около 40 минути.
След като са готови ги прецеждаме, нареждаме ги в тавичка и ги запичаме във фурната на 200 градуса за 10-15 минути. Докато се пекат пилешкото и царевицата си приготвяме соса.
В малка тенджера или тиган слагаме да се разтопят маслото и медът, след като започнат да къкрят прибавяме чилито и пресования чесън, разбъркваме непрекъснато и сипваме и соевия сос, след като заври изчакваме 5-10 секунди и махаме от огъня.
Изваждаме тавата от фурната и с помощта на четка мажем обилно със соса месото и царевицата и връщаме във фурната за още 10 минути. След като е готово изваждаме от фурната и поръсваме месото със сусам.
Коментари