Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Кесадия с пилешко и царевица

Кесадия с пилешко и царевица

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Кесадия с пилешко и царевица
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Кесадия с пилешко и царевица, която може да приготвите с кайма, със свинско, с телешко или всичко накуп"

Необходими Продукти

  • тортиля питки - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • варена царевица - около 1/4 ч.ч. консервирана
  • пилешко месо - 200 г варено или печено
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се почистват и нарязват. Слагат се в тиган и се запържват. Към тях се прибавя нарязаният на кубчета домат и варената цаевица.

Плънката се разбърква, докато се поизпари течността, и прехвърляме в друг съд.

Тиганът се почиства и намазнява. В него се слага тортилята.

Запича се за кратко и се обръща. Взема се от плънката и се разпределя в едната и половина.

Слага се нарязано печено пилешко месо и се поръсва с малко настърган кашкавал, след което питката се затваря.

Изчаква се малко, да се разтопи кашкавалът, и се обръща за кратко и от другата страна кесадията.

Сервира се веднага, разрязана на две по средата сочната кесадия с пилешко и царевица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: