Начин на приготвяне
Почистените зеленчуци се нарязват на едро и объркват в голяма тава.
Напълниха се 2 големи и 2 малки буркана с винт. В малките буркани на дъното сложих оцет до чертата, по 2 аспирина, по 1 с.л. сол и 1 с.л. захар.
Пълнят се с нарязан зеленчук, притискате го и пълните до горния ръб с гореща вода, като първо се сипва един черпак и се облива бурканът, после се допълва догоре и затваряте с капачка.
За големите ползвах по 3 аспирина, 2 с.л. сол, 3 с.л.захар, зърна черен пипер, оцет - малко под чертата.
Натъпчете догоре с зеленчуци, притиснете и заливате с гореща вода до горния ръб.
Затворените буркани с туршия се разклащат малко и оставяте с капачката надолу докато се охладят.
За 2-3 дни се разклаща и това е. Съхранявате селската туршия на хладно!
Шарената селска туршия е готова.
Коментари
варят.