Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Целувки»Целувки с лешници и какао

Целувки с лешници и какао

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Целувки с лешници и какао
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15
"Тази сладка е достойна за кралска трапеза - уникални слепени целувки с неповторим вкус на запечени ядки и сърце от шоколад"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 280 г
  • какао - 15 г
  • лешници - 280 г (орехи)
  • ванилия
  • течен шоколад - за слепване
  • шамфъстък - 2 с.л. за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците и захарта се разбиват в метална купа на водна баня с телена бъркалка, докато захарта се разтопи.

След това се разбиват с миксер до получаване на връхчета.

Смлените на ситно лешници и какао се добавят на порции и се разбъркват внимателно с шпатула. Добавя се и ванилията.

Готовата смес се изсипва в еднократен пош, отрязва се връхчето и върху хартия за печене или килимче за френски макарони се шприцоват кръгчета на разстояние едно от друго. Пекат се ароматните целувки на 110°C за около час.

Когато изстинат, се слепват с течен шоколад и се овалват в шамфъстък нашите целувки с лешници и какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: