Начин на приготвяне
В чиста купа разбийте белтъците на сняг. Добавете лимоновия сок и постепенно започнете да добавяте захарта. Разбийте много добре до пухкав и лъскав крем с твърди връхчета.
Разделете сместа на две части. Към едната добавете оцветителя и внимателно разбъркайте.
Напълнете пош със звездовиден накрайник. Застелете тава с хартия за печене. Шприцовайте на разстояние розички.
Поръсете ги със захарни снежинки. Печете (сушете) на 100градуса около 2 часа. Извадете и ги подредете върху решетка. Напълнете бялата смес в пош с кръгъл накрайник.
Шприцовайте малки купчинки една от друга. Поръсете целувките със захарни топчета и печете по същия начин.
Подредете зелените целувки върху поднос и ги поръсете с кокосови стърготини, а белите поръсете с пудра захар, имитираща сняг.
Бройката зависи от големината на сладките.
Коледните целувки са готови.