Начин на приготвяне
Сипете маята в топло прясно мляко със захарта и разбъркайте.
В купа се смесват брашно, сол, олио, разтопено масло, кисело мляко, яйцето и маята.
Замесвате средно меко тесто и оставяте да втаса на топло 40 минути.
Разделя се на 12 топки. Три от тях се оформят като мекица, поставя се натрошено сирене в единия край и се навива на рулце.
Останалите се оформят по същия начин, но се разтягат леко и се връзва на възелче.
В тава 26 см, намазана с масло, се нареждат един възел център, край него три рулца и останалите възелчета по стените на тавата.
Втасва на топло още 15-20 минути, намазвате с разбит жълтък, кисело мляко и олио.
Печем домашната питка със сирене в загрята фурна 180°C за 30 -35 минути.
Изважда се и намазвате с масло, покрива се с кърпа за 10 минути.
Топла и страшно вкусна малка питка с масло и сирене, която е и лесна и се приготвя много бързо!
Добър апетит!