Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Салата с топли зеленчуци

Салата с топли зеленчуци

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Салата с топли зеленчуци1 / 2
25/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 4 глави
  • картофи - 4 бр., обелени
  • броколи - 650 г, на розички
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • майонеза - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Главите лук се пекат цели, необелени около 40 мин.

Картофите се варят в подсолена, вряща вода около 20 мин. или докато омекнат. Същото се прави и с морковите. Броколито се вари около 7 мин., докато омекне.

В подходяща чиния за сервиране се подреждат всички зеленчуци. Поръсват се със зехтин, магданоз и пипер и се объркват с майонеза. Салатата се сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: