Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Печени зеленчуци»Салата от печени зеленчуци с млечен топинг

Салата от печени зеленчуци с млечен топинг

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата от печени зеленчуци с млечен топинг
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Разкошно зеленчуково предястие, което е чудесен повод още сега да ни кажете НАЗДРАВЕ"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • моркови - 3 бр. по - едри
  • лук - 3 глави
  • чушки - 2 бр. зелена
  • люти чушки - 2 бр. (по желание)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • майонеза - 50 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 1 ситно нарязана скилидка за поръсване
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязана за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити тиквички и моркови нарежете на филийки по дължина. Почистения кромид лук нарежете на шайби. Чушките, почистете от семето и нарежете на лентички.

За маринатата: Смесете зехтина, лимоновия сок, черния пипер, соевия сос и 1 ситно нарязана скилидка чесън в купа. Потопете всяка филийка от тиквичките, морковите, чушките и шайбите лук в сместа. Загрейте скарата и сложете зеленчуците да се изпекат от всяка страна. При обръщането им мажете с четка от маринатата.

От майонезата, заквасената сметана, черния пипер, пресованите две скилидки чесън и сол на вкус направете топинг. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Сервирайте изпечените зеленчуци в подходящи чинии, поръсете ги с чесън, магданоз, сипете от млечния топинг в малки купички и сервирайте.

По желание може да поръсите с остатъка от маринатата.

Салатата е вкусна както поднесена топла, така и студена.

Салатата от печени зеленчуци с млечен топинг е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
512
41
30
20
10
Дай твоята оценка: