Начин на приготвяне
Първо, приготвих блата, смлях обелените бадеми и стафидите, не много на ситно.
Към тях прибавих течния мед и разтопеното кокосово масло. Разбърках до хомогенна смес и изсипах в тавичка с падащи стени, моята е голяма - 24 см, препоръчвам 20 см и веган тортата ще се получи по-висока.
С притискане оформих блат.
Кремът приготвих, като обелих и нарязах прасковите, пасирах ги и добавих мед, вие даже може да го пропуснете, ако са по-сладки прасковите, следва кокосовото масло, разтопено.
Бърках до еднородна смес и изсипах върху блата.
Прибрах в хладилника и като стегна кремът, украсих плодовата торта с резени праскова.
Ароматна, вкусна и полезна торта с праскови.
Опитайте моята сурова торта с праскови.