Торта с праскови и сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Торта с праскови и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-12 парчета
"През по-топлите месеци на годината предпочитаме да залагаме на по-леки, плодови торти с неустоим сметанов крем"

Необходими Продукти

  • блатове - 2 - 3 готови
  • компот - 1 и ч.ч. сок от праскови
  • праскови - 5 броя, зрели
  • сметана - 300 - 350 мл сладкарска
  • масло - 200 г
  • плодове - други, по избор
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете тортата с 2-3 готови блата, а по желание може да я приготвите с бял блат за торта по избор.

Разбийте сметаната на сняг. Отделно разбийте мекото масло с 2 с.л. пудра захар на гладък крем. Постепенно добавяйте сметаната към маслото и разбърквайте внимателно, докато всичко се смеси.

Прасковите обелете по желание и нарежете на тънки полумесеци. Разтворете желатина в част от сока от компота, а останалия сок използвайте за сиропиране.

Сложете 1 блат в подходящ поднос и леко го сиропирайте. Намажете със сметана и подредете парченца праскови.

Сложете втори пласт и пак сиропирайте. Намажете цялата торта със сметаната и сложете в хладилник да стегне за 20 минути.

След това отгоре аранжирайте с парченца плодове + праскови по желание.

Разтопете желатина и след като изстине, с помощта на четка намажете дебел пласт върху плодовете. Оставете тортата за няколко часа в хладилник преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
515
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Снежи
Снежи
Искам да попитам става ли да се направи и с други плодове. Например малини?
16.07.2013 20:18
мега
мега
На мен също ми харесва,това си е жива плодова пита.Благодаря и аз ще я пробвам задължително.
16.03.2013 12:44
1
ганка
ганка
страшно много ми харесва. утре ще я направя за рожденият ми ден е събота
10.01.2013 23:29