Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Люто говеждо върху чипс от тортила

Люто говеждо върху чипс от тортила

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Люто говеждо върху чипс от тортила1 / 2
05/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 бр.
  • вода - 125 мл вряща
  • питки - 12 бр. тортила
  • олио
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • кайма - 300 г
  • доматена паста - 1 с.л.
  • бира - 250 мл.
  • кориандър - 1/4 ч.ч. пресен
  • сметана - 1/2 ч.ч. заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте чушките с врялата вода и оставете за 20 минути. През това време отрежете кръгчета от тортилата. Загрявате олио в уок и ги пържите, докато станат леко кафяви. Подсушете кръгчетата върху хартия.

Прецедете чушките в малка купа и запазете течността. Почистете дръжките и след това с помощта на блендер смесете чушките и течността.

Олиото се нагорещява в тиган и се запържва лукът, докато омекне. Прибавя се чесънът и каймата. Разбърквайте, докато говеждото стане кафяво.

Смесвате доматената паста, бирата и пюрето от чушки, след което ги оставяте да заврят. Намалете котлона и оставете сместа да ври открита за около 15 минути. Подправете на вкус и поръсете с кориандър.

Във всяко кръгче тортила поставяте с помощта на чаена лъжичка от сместа с каймата и 1/2 лъжичка заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: