Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Домашен тортила чипс със сос

Домашен тортила чипс със сос

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашен тортила чипс със сос
Снимка: Veca
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Подготвката с хрупкав тортила чипс без консерванти, оцветители и подобрители е готова"

Необходими Продукти

  • За тортилата
  • царевично брашно - 225 г
  • бяло брашно - 150 г пшенично
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 250 мл
  • олио - за пържене
  • за соса
  • кисели краставички - 1 бр.
  • заквасена сметана - 180 г
  • чесън - 1/2 ч.л. на гранули
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тортилите:

В дълбок съд сипете царевичното брашно, прибавете бялото брашно, солта, олиото и топла вода и замесете меко тесто. Разделете тестото на 8 части и всяка оформете на топка.

Всяка топка разточете с точилка на набрашнен плот с големината на чиния за основно ястие. С помощта на силиконова четка отстранете излишното брашно от повърхността на тортилата.

Върху котлон сложете алуминиево фолио, включете на средна степен и всяка тортила печете кратко от двете страни, около 15 секунди. Всяка изпечена тортила нарежете на 8 части.

Пържете в дълбок съд с вряло олио.

Изваждайте домашния чипс в чиния. Не е нужно да слагате на кухненска хартия, тъй като няма да попие мазнина.

За соса:

Киселите краставички нарежете на ситно и сипете в подходящ съд. Добавете заквасената сметана, чесъна на гранули, посолете и разбъркайте добре.

Сервирайте чипса с готовия чеснов сос.

Съвет: Ако обичате люто в брашното, докато месите, добавете 2 кафени лъжички смляно чили.

Да ви е сладко с този домашен чипс със сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Без сос друже, без сос...
09.11.2021 15:10