Начин на приготвяне
Една страхотна, здравословна импровизация на чипс: без пържене, без вредни мазнини и подобните им вредни продукти, които съдържа пакет чипс.
Взех пакет тортила, нарязах ги на триъгълници и овкусих със зехтин, сол, червен пипер и една страхотна шарена сол.
След като се уверих, че всяко триъгълниче е оваляно в подправките, наредих на ИП, на 200 градуса, за 3 минути.
Не очаквайте да ги изкарате твърди като чипс - ще са меки (и също вкусни), оставете ги настрана. Трябва хубаво да изстинат и след това стават твърди като чипс.
У нас сме големи фенове на този вариант, така децата не проявяват интерес към различните лъскави пакети чипс в магазина, а и много засища.
В нашият случай за разядка сложих тарама хайвер, но са подходящи за какъвто сос или разядка обичате.
Домашният чипс от тортила в Инстант Пот е чуден!