Начин на приготвяне
Измийте и почистете камбите от семената и кочаните, нарежете ги на едри парчета.
В дълбока тенджера налейте олиото, оцета и водата, добавете солта, захарта, почистения и нарязан на филийки чесън и подправките на вкус.
Поставете тенджерата върху нагрят котлон да заври маринатата, след като заври, прибавете нарязаните камби и разбъркайте, попарвате ги за около 5 минути, докато леко променят цвета си (не повече, защото рискувате да станат меки, а целта е да са хрупкави).
Извадете камбите във друг по-голям съд и оставете маринатата да се поохлади. През това време наредете камбите в сухи буркани и долейте от охладената марината.
Затворете бурканите с капачките и в по голям съд стерилизирате за 10 минути варене (не повече).
Ако рецептата ти харесва, опитай и тези мариновани камби без варене или печените камби на фурна.
Коментари