Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Печени камби в буркани

Печени камби в буркани

Печени камби в буркани
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"И, вкусните камби за зимата са готови. Толкова е лесно с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • камби - червени
  • захар
  • сол
  • олио
  • оцет
  • чесън
  • магданоз
  • аспирин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, почистват се от дръжките и семките, след това се нареждат в подходяща тава, за да се запекат.

Във всяка камба се слага по една чаена лъжичка захар, половин чаена лъжичка сол, една чаена лъжичка олио, една супена лъжица оцет. Камбите се запичат във фурна на 220 градуса.

След като се запекат още горещи се пълнят в буркани като в процеса на редене се поставят ситно нарязан магданоз и нарязани скилидки чесън. На един буркан тип Омния се поставя по един аспирин.

Бурканите се запечатват и обръщат с дъното нагоре.

Печените камби в буркани са готови.

В сезона на туршиите, опитай и рецептите ни за пълнени камби със зеле и моркови или тази парена туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не слагам аспирин топли ги затварям и обръщам иначе рецептата е спазвам.уникални стават
06.10.2023 22:39
3
1
Petia
Petia
Аз слагам по една чаена лъжичка олио, захар оцет и не пълна лъжичка сол. В самите камби слагам скилидка чесън и ги пека с чесъна. А някои слагат и парченце морков.
Не слагам аспирин, а ги заварявам за 5 минути.
18.10.2017 15:05
19
1