Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Камби, моркови и карфиол в 3-литрови буркани

Камби, моркови и карфиол в 3-литрови буркани

редакция:
Камби, моркови и карфиол в 3-литрови буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Лесна и хрупкава туршия за зимата!"

Необходими Продукти

  • камби - 2. 5 кг
  • моркови - 1. 5 кг
  • карфиол - 1. 5 кг
  • целина - листа
  • саламура
  • оцет - 700 мл
  • захар - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • вода - 8 ч.ч.
  • бахар
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист
  • аспирин - 5 бр. (стрити на прах)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците. Камбите се почистват от семената и се нарязват на едри парчета. Морковите се обелват и нарязват на кръгчета, карфиолът се накъсва на малки розички, листата от целина се нарязват на едро.

Всичко се разбърква в голяма тенджера. Отделно се загрява в подходящ съд, оцет, сол, захар, вода, бахар, черен пипер и дафинов лист.

Снема се от котлона и се охлажда, като преди това се разбърква с аспирина стрит на прах. Зеленчуците се пълнят в два буркана от по 3 литра и един буркан от 1 литър, като леко се притискат.

Заливаме до горния ръб с марината и затварям с капачки. Ако малко не ви достига, долейте с вода и малко сол. Бурканите се съхраняват на тъмно и хладно място.

В сезона на туршиите опитай непременно и нашата царска туршия, тези мариновани камби или разбери защо се слага аспирин в туршията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна се получи, благодаря за рецептата!
04.01.2022 13:34
2
1