Начин на приготвяне
Разбих яйцата със захарта. Добавих чаша сок от ананас, може да го замените с друг.
След това прибавих бакпулвер, следва грис и брашно. Няма олио, няма кисело мляко. Това е рецепта, която е от старите тефтери на майка ми, но там разликата е, че се прави с пет яйца и няма никаква течност, аз я правя с три яйца и сок или вода.
Така подготвената смес изсипах в тавичка, намазана с меко масло.
Пече се на 180 °C до готовност. Става бързо.
Горещото реване нарязвам на квадрати и заливам със студен сок 800 мл.
След това го покривам с кърпа да се охлади. Сервирам със сметана.
Може да се залее икономичното реване със сироп от две чаши захар и същото количество вода. Но тогава сиропът трябва да бъде охладен.