Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Бързо реване с грис без мляко

Бързо реване с грис без мляко

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Бързо реване с грис без мляко
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Това е рецепта за реване, която е от старите тефтери на майка ми, но там разликата е, че се прави с пет яйца и няма никаква течност, аз я правя с три яйца и сок или вода."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сок от ананас - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче 10 г
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • краве масло - 1 с.л.
  • сок от ананас - 800 мл за сиропиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих яйцата със захарта. Добавих чаша сок от ананас, може да го замените с друг.

След това прибавих бакпулвер, следва грис и брашно. Няма олио, няма кисело мляко. Това е рецепта, която е от старите тефтери на майка ми, но там разликата е, че се прави с пет яйца и няма никаква течност, аз я правя с три яйца и сок или вода.

Така подготвената смес изсипах в тавичка, намазана с меко масло.

Пече се на 180 °C до готовност. Става бързо.

Горещото реване нарязвам на квадрати и заливам със студен сок 800 мл.

След това го покривам с кърпа да се охлади. Сервирам със сметана.

Може да се залее икономичното реване със сироп от две чаши захар и същото количество вода. Но тогава сиропът трябва да бъде охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: