Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с грис, яйца и прясно мляко

Реване с грис, яйца и прясно мляко

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Реване с грис, яйца и прясно мляко
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Нов прочит на любимото ни реване. Невероятно вкусна рецепта от нашата читателка Добринка, която участва в кулинарния ни конкурс. Участвай и ти https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 100 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • за сиропа
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Към тях се добавя пресятото брашно с бакпулвера и гриса. Разбърква се добре.

Изсипете във форма (моята беше кръгла 26 см) и печете на 180 градуса за20 минути. Оставете да се охлади.

Направете заливката, като кипнете млякото със захарта и прибавите ванилиите. Варете няколко минути.

Изстиналия блат нарежете и залейте реването с топлото мляко.

Реването с грис, яйца и прясно мляко е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
Хубаво става, харесаха го в къщи
24.01.2016 13:29
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Често го правя, всички много го харесваме, освен това се прави бързо и лесно. :)
23.01.2016 15:37
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
мисля че бързо и вкусно ще се получи
23.01.2016 10:43
2