Начин на приготвяне
Първо приготвяме сиропа - наливаме 500 мл вода и слагаме захарта. Варим в продължение на 6-7 мин, сваляме го от котлона и прибавяме сок от 1/2 лимон. Оставяме сиропа да се охлади напълно.
В купа слагаме яйца и кристална захар. Бием за 3-4 мин на средната степен на миксера.
Загасяме сода бикарбонат в кисело мляко и изчакваме сместа да шупне и я прибавяме към разбитата смес от яйца и захар.
Пресятото брашно и грис ги смесваме много добре и също ги прибавяме към получената смес, като добавяме и ванилията. Изсипваме в тава, в която предварително сме разтопили маслото, и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 30 мин.
Топлото реване заливаме с охладеният сироп.
След като попие напълно и реването е вече охладено, режем на парчета и поднасяме със сметана и плодове по желание.