Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Доматен сос»Обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил

Обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил

Обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил
Снимка: Боряна Атанасова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Един ден занимавка, но после цяла зима ще си имате вкусен домашен кетчуп за пиците и пържените картофки"

Необходими Продукти

  • домати - 4 кг
  • лук - 8 глави
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 2 щипки
  • карамфил - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите - добре почистени и измити, обелвам и нарязвам на дребно (може да се смелят с машинка за отделяне на люспите и семките).

Лука почиствам и измивам, нарязвам на дребно и ги слагам заедно с доматите в тава да врат.

Добавям оцета и солта. Варя на умерен огън за около час.

Свалям от огъня и изчаквам да изстине, след което пасирам с пасатора и връщам обратно на огъня.

След като сместа заври, добавям подправките и разбърквам.

Варя домашния кетчуп до желаната гъстота, разсипвам добре в измити и добре подсушени буркани или шишета.

Стерилизирам за 10 минути обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: