Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Обикновена обща туршия в бидон

Обикновена обща туршия в бидон

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Обикновена обща туршия в бидон
Снимка: Мария Симова
1 / 5
19/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Просто пъхате всичко в бидона, заливате и чакате"

Необходими Продукти

  • зелени домати
  • краставици - корнишони
  • моркови
  • карфиол
  • чушки - върхари
  • чесън - 4 глави
  • хрян - 3 корена
  • целина - 1 връзка
  • синап - 20 г зърна
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на зеленчука не е определено, в зависимост от това какъв е обема на вашия бидон, кои продукти предпочитате повече или какви имате в повече. Подберете здрави зеленчуци, почистете и измийте много добре.

Накъсайте карфиола на едри парчета (китки), доматите надупчете с вилица на 2-3 места а чушките срежете на кръст в долния край. Разделете чесъна на скилидки, не ги белете.

Подредете зеленчука в бидона, като го редувате от всичко по малко. Най-отгоре поръсете синапа и завършете с листата целина.

Пригответе си саламурата, тя е най-важният детайл в приготвянето на туршия.

За целта измерете 10 литра вода в някакъв съд, претеглете 400 г сол и я разтворете във водата напълно. Залейте зеленчука с готовата саламура и така докато тя покрие добре зеленчука.

Сплетете обръч от лозови пръчки и го поставете отгоре, за да притисне зеленчука надолу при затварянето на капака. Оставете така без да претакате за 3 дни, след което претакате всеки ден по веднъж, докато туршията втаса, така както я обичате. Това става за около две седмици.

След това разтваряме калиев сорбат за туршии в част от предварително източена саламура от бидона. Ако обемът му е 35 литра, разтваряме 35 г калиев сорбат, т.е. на 1 литър вода – 1 г сорбат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

милена димитрова
милена димитрова
хряна кога се слага?
16.11.2019 12:42
3
Mario Lifeblood
Mario Lifeblood
Преди месец я направих и е страхотна !
Днес ще направя нова порция-че бързо свършва ! Опитайте и Вие !
13.11.2019 16:50
5
1
Mariq Kircheva
Mariq Kircheva
sega 6te q pravq za pervi pet dano da stane
11.10.2019 00:02
2
Slavi Vinishki
Slavi Vinishki
миналата есен я напражих много е вкусна.
но защо салмаурата ми стана мътна?
20.08.2019 12:42
9
2
1
Покажи всички подкоментари
Деси
Деси
качих снимка попогрешка моля махнете я
07.09.2018 23:23
5
1
Галя
Галя
А оцет слага ли се? Няма в продуктире такъв!
30.10.2017 16:51
9
2
Покажи всички подкоментари
Потребител#195769
Потребител#195769
Ееех, така ми се прияде!
02.08.2017 17:19
15
2