Начин на приготвяне
Настъргваме тиквичките на ренде и ги осоляваме. Поставят се в гевгир за да може течността, която пуснат, да се отцежда от тях, като от време на време ги притискаме с ръка.
След като са добре отцедени (1-2 часа трябват), добавяме всички останали без солта с която вече сме ги осолили. Объркваме добре цялото съдържание с ръка и започваме да оформяме малки кюфтенца от тиквички, като леко ги притискаме с ръка, да се получи тип шницел.
Пържим в сгорещено олио и ги въртим по два пъти от всяка страна за по 2 минути. Могат да се пекат и във фурна кюфтетата от тиквички.
След като ги изваждаме, се поставят върху хартия да се отцеди мазнината - не стават много мазни, не се притеснявайте.
Когато сервираме, ги поръсваме с малко копър или на клонки или накълцан по ваш избор.
Препоръчително е кюфтенца от тиквички да се консумират с кисело мляко.