Начин на приготвяне
Варим киноата около 10 минути в подсолена вода и към нея прибавяме кафявата леща. Заедно ги варим още 15 минути. След са готови ги отцеждаме от останалата вода и ги оставяме да изстинат.
През това време препичаме на тостер 3 те филийки хляб и след това ги натрошаваме като галета.
Нарязваме чушката на ситно, лука - на малки кубченца - 5/5 мм, рендосваме морковите и на ситно нарязваме магданоза. След като лещата и киноата изстинат, сипваме зеленчуците и хлебните трохи, разбъркваме и прибавяме към сместа яйцето, брашното, кимиона и подправяме сол на вкус. (кюфтенцата са изключително здравословни - приготвени без капка мазнина! )
В случая сместа не е достатъчно гъста и готова за оформяне на кюфтета, добавяме още малко брашно.
Постиламе си хартия за печене в тавичката и започваме да редим кюфтенцата.
В зависимост от големината могат да излезат различен брой - на мен ми се получиха 18 кюфтенца.
Пекат се на загрята фурна на 200°C около 30-40 минути!
Вкусните кюфтенца са готови! Сервираме ги топли, като може да се поднесат с пюре или салата!
Чудно Вкусно!
Коментари