Начин на приготвяне
В тенджерка сложете 500 мл. прясно мляко заедно със захарта да заврят. В дълбока купичка разтворете нишестето в 100 мл. хладко прясно мляко и го добавете с непрекъснато разбъркване към врящото мляко.
Разбърквайте енергично до получаване на гъст крем. Отстранете от котлона и охладете крема, като от време на време го разбърквате.
Към вече охладения крем добавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност.
Облепете с найлоново фолио дъното и страните на формата. Изсипете част от крема на дъното.
Наредете половината от бишкотите плътно една до друга, като предварително ги потапяте за много кратко в ябълковия сок.
Изсипете останалия крем върху бишкотите. Наредете отгоре плътно останалите бишкоти, като отново ги потапята в сока.
Покрийте формата с фолио и я поставете в хладилник най-добре за цяла нощ. На следващия ден отстранете горното фолио и обърнете тортата в подходящ съд. Внимателно отстранете фолиото, с което е покрита тортата.
Поръсете обилно с натрошени на ситно какови бисквити.