Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с филе от акула

Паста с филе от акула

Desislava VasilevaDesislava Vasileva
Новак
1717148
Паста с филе от акула
Снимка: Desislava Vasileva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ако рядко приготвяте паста с риба, време е да промените това - съчетанието е класика"

Необходими Продукти

  • риба акула - 300 г филе
  • паста - 300 г
  • домати - 2 средно големи
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • босилек - пресен или сух
  • мащерка - суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера 1 л вода кипва с щипка сол. Добавят се спагетите и се варят до 10 мин ал денте.

В тиган се поставят нарязаните на дребно домати и скилидки чесън и настъргания морков.

Запържват се в олиото под капак за 5 минути.

Филето акула се нарязва на дребни парчета и се добавя в тигана за 10 минути заедно с подправките и 1/2 люта чушка за вкус.

Сосът се сваля от котлона.

Спагетите се отцеждат, стресират се със студена вода и отново се отцеждат.

За сервиране на рибата с паста, поставят се в чиния, добавя се рибеният сос, гарнира се с босилек и остатъка от лютата чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: