Акула на шайби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Акула на шайби1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Филето от акула става особено вкусно, когато е нарязано на хапки и изпържено до хрупкавост, нали?"

Необходими Продукти

  • акула - 10 шайби
  • яйца - 4 бр. белтъци
  • сол - 2 щипки
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. От лимоновия сок, соевия сос и солта се приготвя марината и в нея се слагат шайбите акула. Оставят се в хладилника за 30 минути.

Отцеждат се от маринатата и се подсушават леко със салфетки.

Белтъците се разбиват, но леко, да не стават на сняг.

Всяка шайба се топва в белтъците от двете страни и след това се пържи в загрятото олио. Шайбите се вадят на хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: