Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско филе с чеснова паста и талиатели

Свинско филе с чеснова паста и талиатели

Свинско филе с чеснова паста и талиатели
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не държим особено на чесновата паста, но без свинско филе за гарнитура на талятелите няма как да стане"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 7 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин - 4 с.л.
  • талиатели - 400 г
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете чесъна и магданоза. Сложете ги в саханче и добавете щипка сол и 1 с.л. зехтин. Счукайте ги, добавете още 2 с.л. от зехтина и разбъркайте.

Сложете талиателите да се сварят в подсолена вода и 1 ч.л. олио.

През това време пригответе месото. Нарежете го на по-дебели филета и го овкусете с черен пипер и сол.

Запечете го в намазнен грил тиган от двете страни. Готовите талиатели изцедете от водата и ги разбъркайте с 1 с.л. зехтин.

Върху всяко изпечено филе сложете по 1 с.л. от чесновата паста и поднесете с готовите талиатели.

Свинското филе с чеснова паста и талиатели е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: